Wat Doen Wij

Toelevering

M.G.Twente B.V. is sinds 1989 gespecialiseerd in de productie van hoog nauwkeurige kwaliteitsonderdelen voor de volgende industrieën:

  • semi-conductor
  • luchtvaart
  • medisch
  • machinebouw
  • olie en gas

Dankzij ons moderne machinepark in combinatie met zeer ervaren medewerkers hebben wij alle competenties in huis om uw product van A tot Z te kunnen vervaardigen. Van prototyping tot geautomatiseerde serieproductie (24/7).

Draad- en Zinkvonken

Zinkvonken

Zinkvonken is een vorm van vonkverspanen waarbij een vormelektrode als het ware in het te bewerken materiaal zinkt gedurende het verspaningsproces. Voor het zinkvonken heeft men dus niet alleen materiaal nodig voor het werkstuk, maar ook voor de elektrode. Deze vormelektrode bestaat meestal uit koper of grafiet afhankelijk van de toepassing. De elektrode is op alle denkbare manieren in bijna iedere gewenste vorm machinaal bewerkbaar waarna hij op de zinkvonkmachine in het werkstuk ‘zinkt’.

Middels dit proces is het mogelijk om alle geleidbare metalen met uiterste precisie (± 0,002mm) te bewerken, waaronder gehard materiaal en hardmetaal.

Draadvonken

Bij draadvonken wordt een dunne draad gebruikt als elektrode. Deze draad rolt van een spoel waarbij de machine een voorgeprogrammeerde contour afloopt. Je zou het kunnen vergelijken met figuurzagen. Je kunt zowel recht als conisch snijden. Daarnaast kun je met verschillende draaddiktes snijden. Net als het zinkvonkproces is het mogelijk om alle geleidbare metalen te bewerken inclusief gehard materiaal en hardmetaal.

Matrijzen en Gereedschappen

Matrijzen en gereedschappen

M.G. Twente B.V. is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van spuitgiet-, pers- en blaasmatrijzen voor diverse materialen (kunststof, siliconen, poeder-metallurgisch etc.). Vanaf matrijsontwerp tot aan een matrijs gereed voor productie.

Wij hebben reeds ruime ervaring met matrijzen voor onder andere de automobiel industrie, medische industrie, levensmiddelen industrie en elektronica.

Tevens zijn wij ook uw partner voor onderhoud, revisie en modificatie van bestaande matrijzen. Door ons kraansysteem zijn wij in staat om matrijzen tot 5.000 kg te handelen.

Wij zijn eveneens gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van gietmallen, wikkelmallen en pons- en snijgereedschappen.

Oppervlaktebehandelingen

Naast de productie de van hoog nauwkeurige onderdelen kan M.G. Twente de volgende behandeling voor u (laten) verzorgen:

  • harden, zowel intern als extern
  • oppervlaktebehandelingen (anodiseren, passiveren, elektrolytisch polijsten, chomateren, zwarten, vernikkelen etc.)
  • cleanroom reinigen en verpakken
    (grade 4 en grade 2)

Contact MG Twente BV

Bedrijvenpark Twente 420
7602 KM Almelo0

+31 (0)546-575255

Stel een Vraag